We zijn aangekomen
Door: rosa diemont
Blijf op de hoogte en volg Rosa
11 Augustus 2008 | Chili, Santiago de Chile
Sam en ik zijn na een lange vliegtuigrit veilig en wel aangekomen in Santiago de Chile!
De eerste dag hebben we uitgerust en Sam heeft wat geslapen. De tweede en derde dag zijn we, natuurlijk, meteen naar drie musea geweest: Museo Precolombino, het memorial centre voor Salvador Allende en het nationaal museum. Het zijn vrije kleine musea, maar ze geven een goed beeld van Chili en zijn geschiedenis.
Ik moest heel erg wennen aan de kou hier. Iedereen loopt in normale kleding, maar ik zit met mn jas aan en een sjaal om te bibberen! In de zon is het erg lekker, maar binnen in het huis van Wendeline (mijn tante) is het heel erg koud! Gelukkig is er een houtkacheltje en een gaskacheltje.
Afgelopen zaterdag zijn we met een vriendin van Wendeline meegereden naar Isla Negra, zij heeft daar een huis aan het strand. Heel erg mooi. We zijn daar naar het huis van Pablo Neruda geweest (hij is een beroemde Chileense dichter en in zijn leven verzamelde hij van alles; boegbeelden, schelpen, glas, kaarten, alles.) De dag daarna zijn we naar Val Paraiso geweest. Deze stad ligt aan de haven en heeft prachtige uitzichten en mooie gekleurde huizen.
Vandaag (dinsdag) heb ik alles geregeld voor mijn visum. Een heel gedoe met gebrekkig Spaans, maar het is gelukt. En Sam heeft zijn haar op z'n Chileens laten knippen. Het zit heel erg leuk!
Verder vind ik het echt fantastisch om hier te zijn. Elke keer als ik me bedenk dat ik een half jaar mag blijven in dit land gaat er een golf van blijdschap en spanning door me heen. De hele sfeer hier, de mensen, de stad, de geluiden, het gepraat om je heen, de borden die je moet snappen, de winkels en huizen die er allemaal een beetje armoedig uitzien, de palmbomen, de bloesems, de sinaasappels en citroenen die hier al aan de bomen hangen en dat alles met de besneeuwde toppen van de Andes op de achtergrond. Ik vind het echt leuk om hier te zijn!
Laat me weten hoe het met jullie gaat, als jullie willen?! Want ik kan makkelijk terug mailen!
Nou dikke kus voor allen!
12 Augustus 2008 - 23:13
Franka:
Hey Rosa,
Wat fijn dat je het nu al zo naar je zin hebt! Ik hoop dat, dat zo blijft en dat je een hele mooie tijd tegemoet gaat.
Heel veel plezier en ik ben benieuwd naar al je verhalen!
Liefs Franka -
13 Augustus 2008 - 19:14
Willy:
hai rosa, we hoorde het zondag dat je in chili bent , fijn dat je het naar je zin hebt , ik vind het leuk om je berichtjes te lezen , en hoe het verder met je gaat , veel plezier verder, en doe voorzichtig hè , groetjes gerard en willy stet -
13 Augustus 2008 - 19:25
Dorien Diemont:
Beste Rosa en Sam,
Fijn om te horen, dat jullie goed zijn aangekomen. Geniet er maar van. Jullie hebben al veel ondernomen. Heel veel plezier
groetjes
Dorien -
13 Augustus 2008 - 22:23
Daan:
Lieve Roos en Sam natuurlijk,
Fantastisch joh.. en die bergen. Ik word er jaloers van. Ik zal alles volgen op je weblog.. In december heb ik trouwens (alweer voor de vierde keer) geboekt voor Thailand.. begin januari kom ik dan terug..
Grtjes, Daan
PS: zet wel ff een foto er op van Sam met zijn nieuwe Chileense haircut! -
14 Augustus 2008 - 07:31
Hedwig De Beer:
Dag Rosa, je kunt niet meer terug, dus nu genieten maar van alles wat je tegenkomt! het begin is goed en als je een keer wilt uithuilen: mail ons allemaal en je fleurt weer op, want wij zitten hier maar gewoon te zijn en jij bent helemaal daar op avontuur. Hou je goed en hou ons op de hoogte!! Veel liefs, Hedwig -
14 Augustus 2008 - 14:00
Lisa:
Hee lief pliendinnetje!
Je bent al heel wat aan het ondernemen zie ik! Leuke foto's en een leuk verhaal.. Ik denk veel aan je, en aan alle leuke dingen die je onderhand aan het doen bent.. Geniet er lekker van meis! Dat verdien je..
Veel liefs, lies -
14 Augustus 2008 - 16:08
Eva:
Hey Rosie
Wat leuk dat je al zoveel hebt gedaan! en mooie foto's. Gaan jij en sam nog rondreizen? Ik ben benieuwd, heel veel plezier!
Liefs -
14 Augustus 2008 - 16:40
Dieneke:
Jaaaaa! Eindelijk je site gevonden! Ik ben heel benieuwd en ga vaak checken wat je meemaakt. (Je staat in mijn favorieten). Geniet! -
14 Augustus 2008 - 17:08
Oda:
He Rosa,
Wat leuk om al wat van je te horen! Ik zou ook graag een foto van Sam zien, want ik weet niet goed wat ik me moet voorstellen bij een Chileens kapsel. Fijn om te horen dat je/jullie het zo naar je/jullie zin hebben. Als ik die foto's zie, wil ik er ook wel naar toe......
He lieve meid, ik hoop nog veel van je/jullie te horen en nog heel veel plezier bij het rondreizen en ik hoop dat het gauw warmer weer wordt!
Liefs, Oda -
14 Augustus 2008 - 17:17
Jasper:
Hi Rosa,
Wat leuk dat je deze site ook gebruikt. Maaike gebruikte deze site namelijk ook toen ze in Spanje zat.
Zo te lezen en te zien heb je het heel erg naar je zin. Ik word een beetje jaloers als ik naar de foto's kijk. Ik kan wel snappen dat je het er fantastisch vindt.
Groetjes en tot schrijfs,
Jasper. -
22 Augustus 2008 - 18:25
Oma & Marianne:
Hai Roos en Sam,
We zijn blij dt het jullie goed gaat. En we hopen veel van jullie te horen. Ik ben in ieder geval jaloers, wat een prachtige foto's en dat huis van je tante lijkt me ook wel wat.
Geniet ervan,
Liefs